Welkom!

In het hart van de wijk Boschveld, ‘s-Hertogenbosch, ligt de Boschveldtuin. Een groene ontmoetingsplek en buurtmoestuin. Buurtbewoners kunnen er zelf bloemen, planten, kruiden en groenten zaden, kweken en ruilen. Het initiatief speelt een centrale rol binnen de buurt, bewoners kunnen elkaar ontmoeten, leren kennen en een bijdrage leveren aan de natuur in de wijk.

De Boschveldtuin is in 2012 geopend. Eerst als tijdelijke tuin op het voormalige terrein van de Afvalstoffendienst. In 2016 hebben we de tuin verhuisd. Nu is het een permanente wijktuin in het toekomstige Groene Hart van Boschveld, direct naast de Brede Bossche School aan de Zernikestraat. Het initiatief is volledig in handen van gedreven en gepassioneerde vrijwilligers met een betrokken houding ten opzichte van mens, natuur en maatschappij.

De tuin is tussen zonsopgang en zonsondergang voor iedereen (behalve honden) toegankelijk. Men kan er rondkijken, tuinieren, picknicken en genieten. Elke vrijdagmiddag van 15:00 tot 16:30 is er tuinmiddag, de meeste betrokkenen zijn op dat moment aanwezig, om met z’n allen de tuin te onderhouden, te zorgen voor de echte, warme Bossche gezelligheid en om bij te kletsen met elkaar. Je bent welkom om mee te doen/aan te schuiven, buurtbewoner of niet!