CFA30995-3B1B-44BC-B1FF-DF09C5124941_1_105_c

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand is er Tuinklup in de Boschveldtuin

 

De Tuinklup is voor alle kinderen t/m 12 jaar uit Boschveld. Iedere maand gaan we iets anders doen. De ene keer gaan we iets creatiefs doen, de andere keer werken we in de tuin of maken we de buurt een beetje mooier. We gaan op beestjes-safari, maken compost, leren hoe je een vuurtje maakt. Alles wat we doen heeft iets met de natuur te maken. Op deze pagina lees je steeds wat we de volgende keer gaan doen.

De Tuinklup is steeds op de eerste woensdag van de maand van 14.30u tot 16.00u in de Boschveldtuin, Zernikestraat 2.

Je kunt gratis meedoen met de Tuinklup. Het is belangrijk dat je je even aanmeldt. Dat kan via dit formulier.

Heb je vragen? Stuur dan even een mailtje naar tuinklup@boschveldtuin.nl

Woensdag 3 november: Bollen planten op het BoschvelT in Boschveld

We gaan de buurt opfleuren deze Tuinklup. Op het grasveld aan de Copernicuslaan gaan we met de hele buurt een heel groot bollenveld aanleggen. Vanuit Velt (Vereninging voor ecologisch leven en tuinieren) heeft Boschveld een donatie gekregen in de vorm van biologische bloembollen. Deze gaan we planten in de letters “BoschvelT”. Zo kan de hele buurt én kunnen alle insecten die op bezoek komen vanaf volgend voorjaar genieten van een kleurrijker en biodiverser Boschveld. Help je mee? We verzamelen om half 3 bij de tuin en wandelen dan samen naar het grasveld toe.

 

Let op: voor deze activiteit kan het zijn dat er lokale media aanwezig is. In het aanmeldformulier kun je aangeven of je toestemming geeft voor het maken van foto’s van je kind.

Programma Tuinklup 6 oktober

Kom jij ook vuurmaken en luisteren naar mooie verhalen van Geertje?

Op woensdag 5 mei vierden we de Bevrijding in de Boschveldtuin. Onder leiding van Diede van der Loo van Creatief met een Missie stond de Tuinklup in het teken van het maken van je eigen Bevrijdingsvlag. Diede nam ons mee in verschillende soorten vlaggen, waarom mensen vlaggen ophangen en waar jij aan denkt bent het woord vrijheid. Er werd uitbundig geverfd, geknipt en geplakt en er was een heuse vlaggenparade aan het einde. Dankzij de wind werd er flink gewapperd!

1e Tuinklup middag 4 november 2020

Tuinklup - 1 september 2021