CFA30995-3B1B-44BC-B1FF-DF09C5124941_1_105_c

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand is er Tuinklup in de Boschveldtuin


Helaas kan de Tuinklup in maart nog niet doorgaan, wanneer we weer starten melden we dat hier. Lees iets verder op de pagina over leuke ideetjes die je thuis kunt doen!

 

De Tuinklup is voor alle kinderen t/m 12 jaar uit Boschveld. Iedere maand gaan we iets anders doen. De ene keer gaan we iets creatiefs doen, de andere keer werken we in de tuin of maken we de buurt een beetje mooier. We gaan op beestjes-safari, maken compost, leren hoe je een vuurtje maakt. Alles wat we doen heeft iets met de natuur te maken. Op deze pagina lees je steeds wat we de volgende keer gaan doen.

De Tuinklup is steeds op de eerste woensdag van de maand van 14.30u tot 16.00u in de Boschveldtuin, Zernikestraat 2.

Je kunt gratis meedoen met de Tuinklup. Ben je 6 jaar of jonger, dan moet er een volwassene met je mee. Het is belangrijk dat je je even aanmeldt. Dat kan via dit formulier.

Heb je vragen? Stuur dan even een mailtje naar tuinklup@boschveldtuin.nl

Tuinklup ideetjes voor thuis

Er zit vast iets leuks voor je tussen, laat je ons weten wat je hebt gedaan, wanneer we elkaar weer zien?

Het is winter en we waren van plan de vogels in onze wijk een beetje te verwennen (doen we volgende winter weer samen!). Ken jij de vogels die er rond vliegen in de wijk? Heb je ze al eens geteld? En hoe kunnen we het voor vogels fijn maken in deze koude maanden? Lees hieronder verder.

Tuinvogeltelling
Wist je dat er dagen zijn waarop vogels geteld worden? Zo wordt er in beeld gebracht hoeveel verschillende vogels er op een bepaald moment zijn. Die telling vindt plaats op 29, 30 of 31 januari. Tel op een van die dagen, een half uurtje lang, hoeveel vogels er in je tuin komen zitten en geef het door aan de Vogelbescherming, ze hebben zelfs een handige app! Op hun website vind je nog veel meer informatie over hoe het werkt, klik hier.
Mocht je nou geen tuin hebben, dan kom je lekker een half uurtje in de Boschveldtuin zitten!

Vogelcursus
Zou je meer willen leren over de vogels die rondvliegen in Nederland? Dan bestaat er een heuse vogelcursus. Je kunt je daar gratis voor aanmelden, en via email ontvang je dan iedere maand een les. Wedden dat jij binnen een paar maanden precies weet hoe de turkse tortel klinkt, wat de zanglijster het liefst eet, en waar de kauw graag woont? Klik hier om je aan te melden.

Voeren
Het kost vogels in de winter veel energie om hun lichaam goed op temperatuur te houden, helemaal als het gaat vriezen. Je kunt de vogels wat helpen door voer te strooien of een schoteltje water voor ze klaar te zetten op je balkon of in je tuin (let wel op dat het niet bevriest). Je kunt ze zonnebloempitten geven, rozijntjes wellen en op een schaaltje leggen, of kant en klaar vogelvoer geven.
Voer de vogels niet na half maart, jonge vogeltjes kunnen dit voer vaak niet goed verteren en gaan van sommig voedsel dood.

Wil je graag op een creatieve manier aan de slag om ze te voeren? We hebben een paar ideeën:
– Je kunt heel handig met een wc papierrolletje, pindakaas en voer aan de slag, kijk maar eens in dit filmpje.
– Maak zelf vetbollen! Een heerlijk kliederwerkje, klik hier hoe je aan de slag moet.
– Wil je de vogels een mooi plekje geven om hun voer te vinden, dan kun je ook een voederhuisje maken, hier vind je een voorbeeld.
Kijk ook zeker verder rond op deze websites, er staan nog veel meer leuke ideeën op!

Programma Tuinklup 7 april

Helaas kan vanwege de COVID-19 maatregelen de Tuinklup voorlopig niet doorgaan.
We zien je hopelijk op 7 april. Wat we dan zullen gaan doen, laten we tegen die tijd weten.

Wil jij ook meedoen? Meld je dan hier aan!

1e Tuinklup middag 4 november 2020