CFA30995-3B1B-44BC-B1FF-DF09C5124941_1_105_c

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand is er Tuinklup in de Boschveldtuin

 

De Tuinklup is voor alle kinderen t/m 12 jaar uit Boschveld. Iedere maand gaan we iets anders doen. De ene keer gaan we iets creatiefs doen, de andere keer werken we in de tuin of maken we de buurt een beetje mooier. We gaan op beestjes-safari, maken compost, leren hoe je een vuurtje maakt. Alles wat we doen heeft iets met de natuur te maken. Op deze pagina lees je steeds wat we de volgende keer gaan doen.

De Tuinklup is steeds op de eerste woensdag van de maand van 14.30u tot 16.00u in de Boschveldtuin, Zernikestraat 2.

Je kunt gratis meedoen met de Tuinklup. Het is belangrijk dat je je even aanmeldt. Dat kan via dit formulier.

Heb je vragen? Stuur dan even een mailtje naar tuinklup@boschveldtuin.nl

Woensdag 4 augustus – dan zijn we nog even met vakantie. Geen Tuinklup dus….

Woensdag 1 september – maak je eigen zelfportret met planten en bloemen

De zomer is de tijd voor mooie bloemen, pluimige grassen en zaden van bloemen die alweer uitgebloeid zijn. Deze materialen gaan we verzamelen in en om de Boschveldtuin. Je leert namen van veel voorkomende bloemen en kiest welke bloemen, bladeren, takjes en zaden jij mooi vindt. Hiermee ga je dan een portret van jezelf maken. Of van je familie. Of van de kat. Of van je huis. Wat jij wilt. Je plakt de bloemen en blaadjes met een speciale lijm op een stevig vel op jouw eigen creatieve manier. Ben je jonger dan 6 jaar? Dan gaan we ervan uit dat je pappa, mamma of iemand anders meeneemt om je een handje te helpen.

Wat wil jij maken bij deze Tuinklup in september?

Programma Tuinklup 1 september (let op: geen Tuinklup in augustus)

Welke mooie bloemen groeien er allemaal in de wijk? Welke ken je al? En welke vind jij het allermooist? Daarmee mag je aan de slag om een mooi bloemenkunstwerk te maken. Meld je hier aan!

Op woensdag 5 mei vierden we de Bevrijding in de Boschveldtuin. Onder leiding van Diede van der Loo van Creatief met een Missie stond de Tuinklup in het teken van het maken van je eigen Bevrijdingsvlag. Diede nam ons mee in verschillende soorten vlaggen, waarom mensen vlaggen ophangen en waar jij aan denkt bent het woord vrijheid. Er werd uitbundig geverfd, geknipt en geplakt en er was een heuse vlaggenparade aan het einde. Dankzij de wind werd er flink gewapperd!

1e Tuinklup middag 4 november 2020