De Boschveldtuin is 10 jaar en dat gaan we een hele dag vieren met verschillende gratis activiteiten op zaterdag 24 september. Jij komt toch ook?

Wat we op het programma hebben staan? Lees maar even verder….

We beginnen de dag rustig. Ilse neemt je mee in een yogales op ons knusse grasveldje. Neem zelf een matje of handdoek mee en zoek een plekje. De lessen van Ilse zijn heel rustig en voor iedereen haalbaar. Je kunt de les zelfs zittend op een van onze banken meedoen! Na al het rekken en strekken sluiten we af met een kopje thee. Daarna is het oogsttijd en zoeken we uit de tuin groenten bij elkaar voor een lunchsoep die we samen gaan bereiden. Samen vuur maken, groenten snijden, bijpraten en soep koken. Lekker laten pruttelen en dan natuurlijk samen genieten van eten van eigen bodem. Na de lunch neemt Carlijn (oftewel De Groene Buurvrouw) je mee op een inspirerende wijkwandeling langs allerlei plekjes in de wijk waar het wel wat groener zou mogen. Ze laat je zien hoe je zelf een groenere omgeving kunt creëren en geeft je advies over welke planten, bloemen of bollen op welke plekken het beste tot hun recht komen. En natuurlijk krijg je een groenzakje mee naar huis zodat de vergroening meteen kan beginnen. Na de wandeling kun je creatief aan de slag met groen. In de tuin zijn verschillende knutselactiviteiten met groen uit de tuin. Wil je dus creatief met Corrie aan de slag, grijp dan je kans! We sluiten de dag af met een borrel in de tuin met live muziek, Muñequitos Tres brengt zomerse Zuidamerikaanse sferen naar de tuin en de Wereldkeuken verzorgt heerlijke hapjes.

Waar zou jij graag bij aansluiten? Via deze link kun je dat op een formulier aangeven. Je zit nergens aan vast, het is geen aanmelding maar het geeft ons een beetje een beeld van hoeveel mensen we kunnen verwachten. Je doet ons er dus een groot plezier mee als je wat laat weten!

Hopelijk zien we je op zaterdag 24 september!

 

Programma van uur tot uur:


 

De borrel zal worden geopend door wethouder Ralph Geers